Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
15.09.2015  

Veleposlanik Benedejčič predal poverilna pisma izvršnemu direktorju UNODC

Dunaj, 15. septembra 2015 – Danes je veleposlanik Andrej Benedejčič predal poverilna pisma generalnemu direktorju Pisarne ZN na Dunaju (UNOV) in izvršnemu direktorju Pisarne ZN za droge in kriminal (UNODC), Yuriyu Fedotovu. V okviru srečanja je potekal vljudnostni pogovor, v katerem sta obravnavala več tem vezanih na sodelovanje Slovenije in UNODC.

Veleposlanik Benedejčič je med drugim izrazil polno podporo in interes Slovenije za delo, ki ga opravlja UNODC, saj je vezano na aktualne globalne probleme kot so migracije, tihotapljenje ljudi, številne oblike organiziranega kriminala, svetovni problem drog, korupcija, terorizem in druge.

Izmenjala sta poglede na prihajajočo Konferenco pogodbenic Konvencije ZN za boj proti korupciji, v okviru katere je bila letos Slovenija pregledovana in je prejela priporočila za morebitne nadaljnje izboljšave, ter na priprave na Posebno zasedanje Generalne skupščine ZN na temo svetovnega problema drog, ki bo potekalo aprila 2016 v New Yorku.

Veleposlanik Benedejčič je zagotovil slovensko sodelovanje tudi v prihodnje, saj so globalni problemi tudi naši problemi in jih lahko le skupaj rešimo.