Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
10.09.2015  

Konferenca OVSE na temo boja proti drogam med mladimi

Dunaj, 10. septembra 2015 – Danes in jutri bo na Dunaju potekala Konferenca o izboljšavi mehanizmov za soočanje vse večjega razmaha prepovedanih drog med mladimi. Dogodka, ki ga organizira Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), se bo s slovenske strani udeležil veleposlanik Andrej Benedejčič, stalni predstavnik pri mednarodnih organizacijah na Dunaju.

Konferenca, ki jo bo v imenu trenutnega srbskega predsedstva OVSE odprl državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve Srbije, bo poskušala odgovoriti na vprašanja o tem, kako učinkovito je sodelovanje in usklajevanje med organi kazenskega pregona in civilno družbo v njihovih aktivnostih boja proti drogam med mladimi na območju, ki ga tvori 57 sodelujočih držav OVSE. Otvoritve se bosta udeležila še generalni sekretar OVSE in izvršni sekretar Urada združenih narodov za droge in kriminal (UNODC).

Konferenca je tako namenjena strokovnjakom in praktikom iz relevantnih nacionalnih organov za boj proti drogam, predstavnikom mladinskih pobud, organizacijam civilne družbe ter drugim relevantnim mednarodnim in regionalnim organizacijam s tega področja. Njen glavni cilj je slednjim zagotoviti platformo za razpravo, predvsem na temo razvoja mehanizmov za zmanjševanje povpraševanja in ponudbe drog, ter okrepiti mednarodno sodelovanje.

Več o dogodku…