Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /

Direktor OVSE/ODIHR na Strateškem forumu Bled

Dunaj, 1. septembra 2015 - Michael Georg Link, direktor Urada OVSE za demokratične institucije in človekove pravice (ODIHR), se danes udeležuje Strateškega foruma Bled. Urad, ki ima sedež v Varšavi, je glavna evropska ustanova odgovorna za promocijo demokratičnih volitev, praktično podporo pri vzpostavljanju demokratičnih institucij in sistema človekovih pravic, ter krepitvi civilne družbe in vladavine prava.

V okviru svojega obiska v Sloveniji se bo direktor Link danes srečal tudi z državnim sekretarjem na slovenskem zunanjem ministrstvu Bogdanom Benkom. Srečanje bo posvečeno pregledu sodelovanja med slovensko stranjo in Uradom, kot tudi bodočim izzivom, med drugim opazovanju oktobrskih lokalnih volitev v Ukrajini. Pogovora se bo prav tako udeležil novi slovenski stalni predstavnik pri OVSE na Dunaju, veleposlanik Andrej Benedejčič.

Slovenija je vedno posvečala poseben pomen delovanju Urada OVSE za demokratične institucije in človekove pravice. O tem priča dejstvo, da je bil do lanskega leta na položaju njenega direktorja slovenski državljan, veleposlanik Janez Lenarčič, ki je bil na položaju celih šest let, t.j. dva zaporedna triletna mandata.