Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
23.11.2015  

Veleposlanik Benedejčič predal poverilna pisma izvršnemu sekretarju in dekanu Mednarodne proti korupcijske akademije

Dunaj, 23. november 2015 – Danes je veleposlanik Andrej Benedejčič predal poverilna pisma izvršnemu sekretarju in dekanu Mednarodne proti korupcijske akademije Martinu Kreutnerju.

V okviru srečanja je potekal vljudnostni pogovor, v katerem sta obravnavala več tem vezanih na izobraževanje in urjenje vezano na boj proti korupciji ter sodelovanje Slovenije in IACA.

Veleposlanik Benedejčič je izrazil močno podporo Slovenije preventivnim ukrepom na vseh področjih, vključujoč izobraževanje in urjenje na področju boja proti korupciji. Spomnil je na izredno aktivnost Slovenije v času vzpostavljanja IACA in ratifikacijo Sporazuma o vzpostavitvi med prvimi državami članicami IACA.

V pogovoru sta izmenjala poglede na vsebine in predvidene dosežke prihajajočega zasedanja Skupščine pogodbenic, ter magistrski študij in številna urjenja, ki jih organizira IACA.

Ob koncu pogovora je veleposlanik Benedejčič izrazil upanje, da bo v IACA vstopilo čim več novih članic z vsega sveta, ter da bo tako moč s pomočjo preventive omiliti razsežnosti korupcije, pri čemer prispeva tudi Slovenija.