Stalno predstavni┼ítvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /

Direktor OVSE/ODIHR na Strateškem forumu Bled

Dunaj, 1. septembra 2015 - Michael Georg Link, direktor Urada OVSE za demokrati─Źne institucije in ─Źlovekove pravice (ODIHR), se danes udele┼żuje Strate┼íkega foruma Bled. Urad, ki ima sede┼ż v Var┼íavi, je glavna evropska ustanova odgovorna za promocijo demokrati─Źnih volitev, prakti─Źno podporo pri vzpostavljanju demokrati─Źnih institucij in sistema ─Źlovekovih pravic, ter krepitvi civilne dru┼żbe in vladavine prava.

V okviru svojega obiska v Sloveniji se bo direktor Link danes sre─Źal tudi z dr┼żavnim sekretarjem na slovenskem zunanjem ministrstvu Bogdanom Benkom. Sre─Źanje bo posve─Źeno pregledu sodelovanja med slovensko stranjo in Uradom, kot tudi bodo─Źim izzivom, med drugim opazovanju oktobrskih lokalnih volitev v Ukrajini. Pogovora se bo prav tako udele┼żil novi slovenski stalni predstavnik pri OVSE na Dunaju, veleposlanik Andrej Benedej─Źi─Ź.

Slovenija je vedno posve─Źala poseben pomen delovanju Urada OVSE za demokrati─Źne institucije in ─Źlovekove pravice. O tem pri─Źa dejstvo, da je bil do lanskega leta na polo┼żaju njenega direktorja slovenski dr┼żavljan, veleposlanik Janez Lenar─Źi─Ź, ki je bil na polo┼żaju celih ┼íest let, t.j. dva zaporedna triletna mandata.