Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
31.05.2011  

VP Janezu Lenarčiču potrdili še en mandat na čelu ODIHR

 

Dunaj, 30. maja 2011 - Danes so ministri za zunanje zadeve 56 sodelujočih držav OVSE s tiho proceduro soglasno potrdili nov triletni mandat veleposlanika Janeza Lenarčiča kot direktorja Pisarne OVSE za demokratične institucije in človekove pravice (ODIHR).

Predsedujoči OVSE, MZZ Litve A. Ažubalis, je ob tej priložnosti poudaril vlogo ODIHR, ki predstavlja eno najpomembnejših evropskih inštitucij za spoštovanje človekovih pravic, opazovanje volitev, strpnosti in vladavine prava. Pod vodstvom veleposlanika Lenarčiča se je vloga omenjenega Urada dodatno okrepila.

Veleposlanik Lenarčič je bil na mesto direktorja OVSE/ODIHR imenovan julija 2008 in bo svoj drugi mandat nastopil s 1. julijem 2011. Njegov profesionalizem in nepristranskost pri vodenju te pomembne institucije mu priznavajo vse sodelujoče države OVSE.

Pisarna OVSE za demokratične institucije in človekove pravice ima sedež v Varšavi. Njeno delovanje je ključnega pomena pri podpori sodelujočim državam pri izpolnjevanju njihovih zavez.