Stalno predstavništvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /Novice /
03.03.2020  

Informacija o razpisanem programu OVSE za mlade strokovnjake (JPO)

Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi je na svoji spletni strani (https://jobs.osce.org/employment-types/junior-professional-officer-programme ter https://jobs.osce.org/vacancies/junior-professional-officer-programme-vnsecs01515) objavila informacijo o razpisanih petih prostih mestih v okviru programa za mlade strokovnjake za leto 2020/2021 - JPO ("Junior Professional Officer Programme").

Program bo trajal 12 mesecev, od tega 6 mesecev (od septembra 2020 do marca 2021) na sekretariatu OVSE na Dunaju ter 6 mesecev (od marca 2021 do septembra 2021)  na mednarodnih misijah OVSE, in  je namenjen mladim strokovnjakom z dokončano univerzitetno izobrazbo, starim največ 30 let ter z odličnim znanjem angleščine (znanje drugega uradnega jezika OVSE je zaželeno, še posebno prednost pa predstavlja znanje ruščine).

Kandidati bodo s strani OVSE prejeli mesečni prispevek v višini 1250 EUR v času bivanja na Dunaju ter 1000 eur v času, ko bodo na misiji,  krito zdravstveno in nezgodno zavarovanje ter potne stroške z najcenejšim prevoznim sredstvom iz države stalnega prebivališča na Dunaj ter z Dunaja na dotično mednarodno misijo OVSE, udeleženci pa bodo ves čas programa sami morali kriti stroške namestitve.

Kandidati se najpozneje do 15. 3. 2020 prijavijo preko on-line sistema OVSE ter nas o tem seznanijo tudi na e-naslov napotitve.mzz@gov.si.