Stalno predstavni┼ítvo RS pri mednarodnih organizacijah na Dunaju /OZN in druge mednarodne organizacije /UNIS /

Informacijska slu┼żba Zdru┼żenih narodov

Informacijska slu┼żba Zdru┼żenih narodov (UNIS) je sestavni del mre┼że triin┼íestdesetih informacijskih centrov OZN  po vsem svetu.  Skrbi za razvoj in izdelavo informacijskih materialov ter aktivnosti v zvezi z delom OZN. Na Dunaju deluje tudi kot informacijski center OZN za Avstrijo, Mad┼żarsko, Slova┼íko in Slovenijo. Tako ponuja vpogled v delo in cilje OZN, pri ─Źemer sodeluje z mediji, vladami, ┼íolami in nevladnimi organizacijami. Pripravlja tudi vodene oglede po Vienna International Center.

Na Dunaj prihajajo na ogled Vienna International Center razli─Źne zainteresirane skupine, iz Slovenije predvsem skupine ┼ítudentov. V Sloveniji UNIS organizira testiranja za nove kadre (┬╗Young Professionals Programme┬ź - YPP), skupno pa oblikujemo tudi priro─Źnik za u─Źitelje o delu in pomenu Zdru┼żenih narodov za svet in Slovenijo ter prispevek Slovenije v njem.

Ve─Ź: http://www.unis.unvienna.org/

Ob 20. obletnici ─Źlanstva Republike Slovenije v OZN je bil na Ministrstvu za zunanje zadeve predstavljen prvi slovenski u─Źni priro─Źnik o OZN za zadnje razrede osnovne ┼íole. Priro─Źnik z naslovom ┬╗Skupaj mo─Źnej┼íi┬ź je plod sodelovanja zunanjega ministrstva, Ministrstva za izobra┼żevanje, znanost, kulturo in ┼íport ter Informacijskega urada OZN na Dunaju (UNIS). Gre za pomemben prispevek k ┼íirjenju znanja in vedenja o OZN, njeni vlogi, ciljih, pomenu in dose┼żkih na vseh podro─Źjih njenega delovanja - od ─Źlovekovih pravic, trajnostnega razvoja do miru in varnosti.

Elektronska verzija u─Źnega priro─Źnika je dostopna na:

http://www.mzz.gov.si/fileadmin/pageuploads/Druga_vsebina/Ucni_pripomocek.pdf