Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri OZN, OVSE in drugih mednarodnih organizacijah Dunaj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je v Skopju udeležila 30. zasedanja Ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), na katerem so zunanji ministri razpravljali o vojni v Ukrajini in aktualnih razmerah v OVSE. Do srečanja prihaja v ključnem trenutku za organizacijo, katere delovanje je zlasti po ruski agresiji na Ukrajino postalo močno oteženo.

  • Podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je na povabilo predsedujočega Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), zunanjega ministra Severne Makedonije Bujarja Osmanija, udeležila zasedanja okrepljenega Stalnega sveta OVSE. Podala je tudi izjavo na 67. generalni konferenci Mednarodne agencije za jedrsko energijo, kjer Slovenija zaključuje mandat.

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

Novice